Pilotklas 2013

20 aug

24-10-2012

De eerste geluiden van een orkestje…

HipHop

 

09-10-2012

Deze week het vragenuurtje met de experts dus en een tussen evaluatie…

Alle leerlingen waren enthousiast over het project. Het is veelzijdig, het onderwerp spreekt aan (muziek en robotica), lasersnijden en 3D printen was leuk. Dus ondanks het feit dat er deze keer wat harder gewerkt moest worden dan bij (sommige) andere projecten was het toch leuk. En dat was te zien. De verschillende robots en instrument beginnen vorm te krijgen.

We zijn heel benieuwd hoe het samenspel straks zal klinken!

     

 

26-09-2012

Deze week is er hard getekend in Inkscape om mooie (en handige) standaards te maken voor de drumstokken op de servomotoren. Om een drumrobot te kunnen maken moet er een verbinding gemaakt worden tussen de stokjes, de robot en het instrument. Een mooie en nauwkeurige (en heel leuke) manier is om dit met een lasersnijder te doen. Hiervoor was de fablabtruck uitgenodigd met een lasersnijder. Natuurlijk was ook de 3D printer meegekomen waar tussendoor kleurige kekbot armbandjes mee geprint werd. Aan het einde van de middag had iedereen een min of meer passende standaard gelaserd.

De komende weken zal alles bij elkaar gaan komen: de stokjes op het instrument, ritmes in de robot en samenspel…

 

19-09-2012

Van de Fontys ICT afdeling zijn 16 studenten met dezelfde harware aan de gang gegaan. Hun doel is om te kijken wat er kan, een paar mooie voorbeelden te maken en nog een stapje verder te gaan. Voor de studenten is er een nieuwe wiki gemaakt waar ze alle bevindingen op kwijt kunnen: wiki.trompbot.nl

 

Op het Technasium zijn intussen de bands gevormd (waaronder een hiphop en een samba band). Deze week is nog hard gebouwd aan stokken en percussie instrumenten. Ook zijn er inkscape tekeningen gemaakt die volgende week uitgelaserd gaan worden met de hulp van de fablabtruck. Daarna zullen de instrumenten echt hun vorm gaan krijgen.

31-08-2012

Deze week hebben 18 leerlingen in groepjes van twee de hardware gekregen (launchpad en 2 servomotoren). Hiermee zijn ze aan de gang geaan en met de hulp van de voorbeeldprogramma’s op de wiki knipperen nu de eerste LEDs en draaien de servo’s. Ook de eerste fouten zijn gevonden en opgelost!

Nu wordt er hard nagedacht over een geschikte muziekstijl en bijbehorende percussie instrumenten. Met 3 robots gaan straks orkesten gevormd worden.

 

Leerlingen

 

20-08-2012

Vanaf deze week gaat een Technasium klas van het Dr Knippenberg college in Helmond beginnen met het bouwen van de drumrobots.

De komende negen weken zullen ze een aantal uur per week besteden aan het verzinnen, ontwerpen, bouwen en programmeren van een drumrobot. Uiteindelijk zullen deze met 3 of een 4 een orkest gaan vormen.

Deze week de introductieles!

TrompBot

Een drum robot bouwen