Project 2013-2014

27 jan

In november 2013 zijn leerlingen van drie scholen begonnen aan het Trompbot project. Totaal bijna 100 leerlingen van het Dr. Knippenberg college (Helmond) het Jeroen Bosch College (Den Bosch) en het D’Oultremontcollege (Drunen) zijn een drumrobot gaan bouwen.

Resultaten Jeroen Bosch College

Het Jeroen Bosch college heeft de robots gepresenteerd in het bijzijn van de ouders. Dat begon dus al op een optreden te lijken. Verrassende orkestjes met een goede afstemming en mooie instrumenten!


 

Links naar de youtube filmpjes (op volgorde van de presentaties van 23 jan):

Resultaten Dr Knippenberg College

De grootse groep, samen 25 teams die 8 orkestjes hebben gebouwd.
De presentaties waren maandag 20 januari.

 

   

Linkjes naar filmpjes op youtube van de orkesten met de volgende ritmes:

Resultaten D’Oultremont college

Deze groep deed voor de eerste keer mee. Hier zijn een flink aantal mooie instrumenten gebouwd. Met een iets betere planning kunnen de volgende keer ook makkelijk orkesten gevormd worden. De presentaties waren op vrijdag 17 januari

Een filmpje van alle instrumenten is terug te vinden op Youtube en Facebook.

 

 

18 Jan 2014

Circle Percussion heeft in een workshop alles uitgelegd over percussie, ritmes en een liedje maken. Met behulp van “Blurred Lines” werd onderzocht hoe een goed nummer is opgebouwd en welke ritmes daar gebruikt zijn. In kleine groepjes werden er korte stukjes gecomponeerd en opgevoerd. Nu alleen nog programmeren in de drumrobot.

 

In de fablab workshop van Fablab Truck zijn er standaards gebouwd waar de motoren in bevestigd kunnen worden. Vooraf zijn er tekeingen gemaakt in Inkscape (vector tekeningen). Met de lasersnijder werden deze vervolgens uitgesneden. Dan blijkt vaak dat iets wat op papier perfect past niet altijd ook in werkelijkheid past. Maar met wat kleine aanpassingen is dat vaak zo weer verholpen en kunnen de doosjes in elkaar gezet worden.

 

Januari 2014 zijn er de presentaties van de robots en de orkesten.

 

 

TrompBot

Een drum robot bouwen